FLOWER POWER the 70th

Kleding, die niets aan de verbeelding overlaat. Misschien vroeger zelf gedragen of juist nu interesse? 

ALLE afbeeldingen zijn een klein onderdeel van onze voorraad. In bijna alle gevallen hebben we meer keuze, kleuren of modellen! 


Flowerpower was in de late jaren 60 en vroege jaren 70 een jeugdcultuur afkomstig uit de Verenigde Staten. Een eerste begin ontstond op de campus van de universiteit van Californië en speciaal in San Francisco waar de opgroep The Doors een eerste begin maakte.  

De beweging kwam op stoom toen The Beatles zich ermee identificeerden en hun album Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band uitkwam. De mensen die in de flowerpower-subcultuur zaten werden ook wel hippies genoemd. Ze protesteerden tegen de oorlog, honger en armoede op de wereld. Hippies vonden ook dat de mens in harmonie met de natuur moet leven. Het was een open manier van leven die niet altijd gewaardeerd werd door oudere generaties. Hasjiesj en wiet werden populair. Er werd ook wel LSD gebruikt maar nog nauwelijks harddrugs. Flowerpower drukte zich ook uit in kleding en haardracht:  fleurige patronen en kleuren, haarbanden, slippers, ruwkatoenen hemden, wijdvallende kleding (vaak naar Indiase snit), of juist superstrakke kleding: de hotpants en de minirok deden hun intrede om de onafhankelijkheid van de vrouw te benadrukken. [BRON: Wikipedia]


Het VW-busje uit die tijd hebben we niet zelf. 

We kunnen u wel helpen aan het dichtsbijzijnde verhuur adres. 

 

 

Meer beroepen aanwezig! Veel kostuums kunnen we ook samenstellen.......

Huurprijzen:   € 15,00.  Borg:  € 25,00 [zie de huurvoorwaarden] Alle bedragen per pak/per dag incl BTW en Reiniging. Kleuren en modellen kunnen afwijken van de afbeelding. Niet gevonden wat u zoekt?  MAIL of BEL ons en we vinden de oplossing!